U bent hier

Event recorder

Doel

Ritmestoornissen opvolgen gedurende een langere tijd is mogelijk met een event recorder. De event recorder kan gedurende 4 weken worden meegegeven. Er zijn twee soorten event recorders:

  • Continue registratie gedurende 4 weken.  U heeft de mogelijkheid om bij klachten een markering aan de opname toe te voegen.
  • Uitsluitend registratie van de ritmestoornissen. Bij een dergelijk systeem heeft u de event recorder steeds bij u, en dient u zelf een opname te maken als u de ritmestoornis voelt aan komen.

Voorbereiding

De eventrecorder wordt in een consultatieruimte aangelegd door de verpleegkundige of medisch secretaresse. U krijgt een duidelijke uitleg over het aanleggen van het toestel en het maken van een opname van het hartritme. U krijgt de mogelijkheid om deze handelingen onder begeleiding uit te proberen. Als u een continu systeem mee naar huis krijgt, zal u ook reserve onderdelen (vb klevers) mee krijgen zodat de event recorder –indien nodig- tijdelijk kan verwijderd worden.

Onderzoek

U neemt het apparaat mee naar huis en doet zoveel mogelijk uw alledaagse activiteiten. Tijdens de registraties is het belangrijk om stil te staan en niet te spreken. Omdat het apparaat gevoelig is voor vocht mag u niet douchen of baden. Sporten is wel mogelijk, mits correct gebruik van het apparaat en beschermingshoes.

Risico’s

Er zijn geen risico’s verbonden aan deze test.

Resultaat

De volledige registratie wordt geanalyseerd met behulp van computerapparatuur. De genoteerde klachten worden met aandacht bekeken en al dan niet in relatie gebracht met ritmeveranderingen. De dagelijkse variaties, maar ook de ritmestoornissen worden nagekeken. Het resultaat wordt schriftelijk meegedeeld aan uw huisarts.

Nazorg

Waar de elektroden bevestigd waren kan de huid geïrriteerd zijn. Een ontstekingsremmende zalf kan dit verzachten.